Herdenking '50 jaar na de brand'

Op vrijdag 3 december 2021 was het 50 jaar geleden dat de Grote Kerk door brand werd verwoest. Voor de kerkelijke gemeente én voor Hilversum was dit een ingrijpende gebeurtenis. Na een periode van onzekerheid kon de Grote Kerk gelukkig herbouwd worden. Vanuit dit monumentale kerkgebouw in het Hilversumse centrum wordt de brand van 1971 nu herdacht met diverse activiteiten, met en voor heel Hilversum.

Op de avond van 3 december stond er een herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk op het programma, met als sprekers o.a. burgemeester Pieter Broertjes en historicus Pieter Hoogenraad en met medewerking van kerkmusicus Ton van der Horst. Deze bijeenkomst (zonder publiek in de kerk) werd online uitgezonden.

Lees het verslag van deze bijeenkomst op www.pknhilversum.nl: 'Broertjes vraagt kerken gesprek tussen mensen te faciliteren' - 3 december 2021

Bekijk de herdenkingsbijeenkomst achteraf via kerkdienstgemist.

of bekijk de herhaling op de lokale TV-zender van NH Gooi: zaterdag 4 december om 14.00 uur en 18.00 uur en zondag 5 december om 10.00 uur, 14.00 uur en 18.00 uur.