50 Jaar na de brand

Een tentoonstelling, een presentatie van de brandweer, een legpuzzel, luidende kerkklokken, een themabijeenkomst en een herdenkingsbijeenkomst. Zie hier een greep uit de activiteiten ter herdenking van de brand die de Grote Kerk in Hilversum verwoestte.

Monumentale brand
Op 3 december 1971, vijftig jaar geleden, veranderde het monument in het Hilversumse centrum van de een op andere dag in een ruïne. Oudere Hilversummers kunnen zich de omvangrijke brand ongetwijfeld nog herinneren. Het was niet vanzelfsprekend dat het kerkgebouw opnieuw werd opgebouwd en weer in gebruik genomen kon worden. Na een periode van onzekerheid en weerstand is de Grote Kerk uiteindelijk herbouwd en op 1 december 1977 heropend. Lees meer hierover op grotekerkhilversum.nl/de-brand-van-1971

Samen met heel Hilversum
We besteden dit jaar op verschillende manieren aandacht aan de brand en de geschiedenis van de Grote Kerk. Dit doen we samen met heel Hilversum.

Update 27 november 2021
In aansluiting op de landelijk afgekondigde maatregelen zijn ook de activiteiten rond de herdenking '50 jaar na de brand' in de Grote Kerk afgeschaald. De escape room en de reünie worden uitgesteld naar 2022. De tentoonstelling zal vanaf 1 december overdag wel geopend zijn, uiteraard met de nodige maatregelen. Bij de herdenkingsbijeenkomst van vrijdagavond 3 december kan helaas geen publiek aanwezig zijn, deze wordt nu rechtstreeks uitgezonden zodat iedereen thuis kan meekijken. Klik door via het menu op deze pagina voor een beschrijving van de verschillende activiteiten, om je aan te melden of een bestelling te plaatsen.

De pers over de herdenking '50 jaar na de brand'